sup kaki lembu |
urat-urat di kaki lembu |
BAHAN-BAHAN :-
satu mangkuk isi kaki lembu yang telah di bakar dan direbus
1 labu bawang besar dihiris
4 ulas bawang putih yang dihiris
bunga lawang
kulit kayu manis
buah pelaga
bunga cengkih
sup bunjut
1 peket rempah sup
1 peket rempah kurma
air
garam dan perisa
daun sup dan daun bawang
kentang
CARA-CARA :-
- didalam periuk yng diletakkan sedikit minyak, tumiskan bawang merah, bawang putih, rempah ratus dan sup bunjut sehingga naik bau..kemudian masukkan rempah sup dan rempah kurma, tumis sehingga sedikit
garing..masukkan air kemudian masukkan kentang dan tunggu separuh empuk..kemudian masukkan isi kaki lembu dan paraskan air, masukkan garam dan perisa secukupnya...biarkan seketika atau biar isi kaki lembu empuk dan masak..boleh la dihidangkan.
1 labu bawang besar dihiris
4 ulas bawang putih yang dihiris
bunga lawang
kulit kayu manis
buah pelaga
bunga cengkih
sup bunjut
1 peket rempah sup
1 peket rempah kurma
air
garam dan perisa
daun sup dan daun bawang
kentang
CARA-CARA :-
- didalam periuk yng diletakkan sedikit minyak, tumiskan bawang merah, bawang putih, rempah ratus dan sup bunjut sehingga naik bau..kemudian masukkan rempah sup dan rempah kurma, tumis sehingga sedikit
garing..masukkan air kemudian masukkan kentang dan tunggu separuh empuk..kemudian masukkan isi kaki lembu dan paraskan air, masukkan garam dan perisa secukupnya...biarkan seketika atau biar isi kaki lembu empuk dan masak..boleh la dihidangkan.
No comments:
Post a Comment